top of page
  • Forfatterens bildeVivian Songe

Å være frilanser er å leve i flytNoe av det beste ved å være frilanser er alt som kommer ut av ingenting. Av pausene, surfing på et nytt nettsted, en telefon fra en kilde eller en invitasjon til et arrangement.


En samtale på butikken, å se en TED-talk online eller en reise man plutselig bestemmer seg for å bestille. En plutselig innskytelse – dette vil jeg finne ut mer om!


“Hva skal vi finne på nå?”

Denne gylne muligheten er et privilegium som jeg har jobbet lenge for å oppnå. Uten faste arbeidstider eller en pult jeg må møte opp ved fra 8 til 4 hver dag har jeg lov til å kjenne etter, litt som da vi var barn og skulle velge en lek for dagen: Hva skal vi finne på nå?

Kjenner du det flagre litt i magen når du hører dette spørsmålet? Da er du som meg. Denne åpne muligheten gir meg masse energi!

Jeg ser for meg at følelsen er en slags “stå i køen til berg-og-dal-banen”-følelse. Du finner ikke meg på Liseberg eller i toppen av et strikkhopperstilas. Jeg har ikke behov for fysiske adrenalinkick, men på det mentale planet er jeg all in. Jeg vet jeg har noe morsomt, spennende og uforutsigbart foran meg som jeg ikke har helt kontroll over, og det gir meg et kick.


Hverdag = hver dag

Ja, frilanslivet krever kustus, disiplin, struktur og målrettethet, i bøtter og spann. Det krever at du er din egen (av og til strenge) sjef og ikke lar deg selv ligge og slumre til kl 11 hver dag eller somle så mye med oppdragene at ingenting blir gjort.

Det er rett og slett som alt annet av verdi i livet: Du må jobbe for å oppnå det. Du må hamre og hamre på den store, kalde steinen til kunstverket trer frem. Men når det trer frem: Wow.

Jeg jobber sikkert minst like mye som folk i faste jobber. Men forskjellen når jeg lever i flyt er at det FØLES ikke som jobb på samme måte som når jeg møter opp på samme sted til samme tid hver morgen.

”Hverdagen” er noe jeg aldri helt vet hva er før HVER DAG kommer. Og det liker jeg. Det gjør meg glad, rett og slett.


Hvordan er det med deg, liker du best å jobbe i faste rammer, eller kjenner du deg igjen?


(På bildet er jeg på biltur langs Big Sur i California – fantastisk sted!)

Lyst til å skrive frilansartikler? Ta vårt gratiskurs her:Kommentarer


bottom of page