top of page
  • Vivian Songe

Linn Doherty: – En helt magisk følelse

Livredd for tidsklemma da hun fikk barn, bestemte Linn seg for å melde seg på Bli magasinjournalist-kurset. Ett år senere jobber hun som frilansskribent og tekstforfatter på fulltid, og har hatt rundt 100 tekstoppdrag. – “Det har betydd alt! Jeg er min egen sjef og gjør noe jeg elsker – hver eneste dag.”Hvem: Mitt navn er Linn D. Doherty, jeg er 43 år. Jeg har alltid jobbet i skjønnhetsbransjen. Jeg har vært utøvende i klinikk, kursholder og lærer, og markedsfører de siste årene. Nå er jeg frilansskribent og tekstforfatter. Jeg skriver alt fra redaksjonelle artikler og content artikler, til rene SEO-tekster og innhold til nettsider. Jeg lager også egne nettkurs.


Når begynte du på Bli magasinjournalist-kurset?

I mai 2018.

Hadde du noen skrivebakgrunn fra før? I så fall, hva?

Jeg skrev en del til nettbutikker i min siste jobb, i tillegg til egen blogg.

Når tok du avgjørelsen om å forandre karrieren og bli frilanser?

Når jeg fikk barn. Jeg er livredd for tidsklemma og orket ikke tanken på stressende morgener og generelt stress for å nå gitte klokkeslett. Nå styrer jeg alt selv og er så lykkelig med det. Det tror jeg resten av familien også er.

Hvor lenge etter kurset solgte du din første artikkel, til hvilket magasin og hva var tittel/vinkling?

Jeg var så heldig å få en bloggspalte i Hjemmet noen måneder før kurset. Dette var helt tilfeldig og ga meg ideen om at dette var noe jeg kunne få til og noe jeg ønsket å gjøre. Etter kurset gikk det bare et par uker før første sak var ute. Det var en enkel listesak om hudpleie.

Hvordan føltes det å se sin første sak på trykk?

Det var en helt magisk følelse. Skummelt og fantastisk på samme tid.

Hvilke var de neste sakene du fikk på trykk, og i hvilke medier? Nevn noen eksempler.

Jeg jobber mest med content, altså betalt innhold og har skrevet flere artikler for Høyskolen Kristinia og Asker og Bærum Budstikke sitt magasin. Jeg har skrevet tekst til store nettsider og laget strikkeoppskrifter for Plusstid (Orkla). Altså en meget variert CV allerede.

Hvor mange artikler har du solgt og til hvor mange magasiner, siden kurset?

Jeg kan ikke regne det i antall artikler, men jeg har hatt mange oppdrag av forskjellig art siden kurset. Rundt 100 tekstoppdrag, tenker jeg.

Hvilken er den mest spennende eller interessante saken du har gjort, og hvorfor?

For meg var det når jeg lagde en strikkeskole og fikk designe min egen oppskrift for Plusstid. Det gikk jo på egeninteresse og hobby i tillegg. Jeg fikk betalt for å gjøre noe jeg vanligvis gjør på fritiden. I tillegg var dette åndsverk, slik at jeg fikk bedre betalt enn vanlige satser.

Hvilken er den mest overraskende saken du har fått solgt?

Jeg selger nesten ikke saker, jeg skriver mest på oppdrag.

Har du begynt med noe annet som en følge av kurset, som å skrive bok, starte nettsted eller annet?

All of the above! Jeg driver med mye forskjellig og jobber hardt med å få ferdig en nettutdanning. Jeg vil også gi folk muligheten til en ny karriere. Realisere en drøm. Jeg drodler også på en krimroman, men den ligger litt brakk for tiden.

Hva var det viktigste eller beste du lærte på kurset som førte til at du fikk det til?

OPPSKRIFTEN! På kurset lærte vi alle de kompliserte tingene i enkle, gode oppskrifter. Du får et rammeverk og en verktøykasse i ett.


(Artikkel om Linn i vi.no).

Hvordan har livet ditt endret seg siden du tok kurset, og hva har det betydd for deg?

Det har betydd alt! Jeg er min egen sjef og gjør noe jeg elsker – hver eneste dag. Jeg sa opp jobben nesten samtidig som jeg begynte på kurset, så jeg hadde ikke så mange valg. Dette måtte bare fungere. Det skal sies at jeg hadde planlagt dette lenge, og gjort god research først. Jeg visste om kurset i flere år og visste hva jeg kom til å få. I tillegg hadde jeg tatt noen studiepoeng i journalistikk i barselpermisjonen, og visste at det var den veien jeg ville gå. Kurset til Vivian satte alt i system for meg.

Hva er de største forskjellene i hverdagen din før du satset som frilanser og nå?

Det er så mye, det er fristende å si ALT. Jeg jobber med det jeg brenner for, når jeg vil. Det er vel den beste oppsummeringen. Jeg leverer i barnehagen som alle andre, men det ødelegger ikke dagen hvis jeg er 15 minutter senere ute en dag. Det høres sikkert trivielt ut, men det gir meg verdi. Er sønnen min litt sliten en morgen, så tar vi bare den tiden vi trenger. Er han litt tufs, blir vi bare hjemme. De kan alltid ringe meg hvis det er noe, for jeg kommer i løpet av 15 minutter. DET er frihet for meg.

Jeg utfører jobben på CWI i Moss, et coworking felleskap med over 100 medlemmer. På den måten får jeg både rutiner og kolleger.

Hva gjør at du foretrekker jobben du har nå, fremfor andre yrker du har vært innom tidligere?

«Det er kun jeg som står i veien for min egen suksess». Det er opp til meg om dette skal fungere eller ikke. Jeg kan aldri skylde på andre, eller føle meg forbigått, det er kun opp til meg.

Har du 3 gode tips til andre som vil gjøre det samme?

  1. Planlegg! Sjekk ut markedet, finn din nisje der du er ekspert. Snakk med andre.

  2. Spar opp en buffer til «rainy days».

  3. Ta «Bli magasinjournalist»-kurset.


Comments


bottom of page