top of page
  • Vivian Songe

Null ideer? Null problem. 5 tips mot idétørke.Åja, vi har alle vært der. Den ene dagen er hodet stappfullt av idéer. Det bobler og renner nesten over der inne, og man rekker ikke skrive ned alle før de har løpt forbi som en sulten bøffelflokk.


Men den neste … niks. Plutselig er det helt tyst. Det kan virke som den kreative gnisten har tatt seg en selvutnevnt pause. Kanskje til og med hengt opp et dinglende skilt: “Plutselig tilbake”.

Men det er jo NÅ du skal skrive! Arrrg. Hva i all verden kan du gjøre når idégnisten har stukket av?

Her er fem tips som funker:

  1. Scann innholdsfortegnelsen i en bok. Enten du finner den i din egen bokhylle, hos en venn, på kafé, på biblioteket eller i bokhandelen. Du vil bli flabbagasted (jeg liker virkelig dette ordet, det må bare adopteres fra indisk-engelsk med det samme) over hvor mange mulige artikkelvinklinger du finner i en innholdsfortegnelse. Her er jobben med å spisse et tema nemlig allerede gjort! Så værsågod, og voila. Hva skal vi ha til middag?

  2. Ring en venn. Eller send en melding på Facebook og spør hva som plager eller interesserer henne for tiden (yes, da kan det lønne seg å ringe hun som har flust av personlige drama å ta av). Gjør temaet til et allment fenomen, og så er det bare å drodle videre på det til en artikkelidé.

  3. Ta en titt på forsider i butikkhylla. Finner du noe som interesserer deg i magasiner eller aviser? Lag en ny vinkling på samme tema.

  4. Sjekk nettaviser og -magasiner fra andre land. Fortrinnsvis de du kan språket til, men av og til funker selv et bilde for å få frem den kreative gnisten. Hva er de opptatt av? Finnes det et perspektiv her som du kan overføre til norske medier?

  5. Hva tenker du selv på for tiden? Hva engasjerer deg, interesserer deg, irriterer deg eller skaper følelser på annen måte? There you go. Gjør din vri på det!

Men ta ikke mitt ord for det. Prøv selv!

Lyst til å skrive frilansartikler? Ta vårt gratiskurs her:


Comments


bottom of page