top of page
  • Forfatterens bildeVivian Songe

– Slik solgte jeg min første artikkel etter magasinkurset! Ingrid forteller.Lurer du på hva Bli magasinjournalist-kurset kan føre til? Om det virkelig er mulig å selge artikler til magasiner og aviser etter å ha fullført det? Det korte svaret er «ja!»

Hva du gjør ut av det du lærer i kurset er helt opp til deg. Men tidligere deltakere har til sammen solgt hundrevis av artikler til over 120 ulike magasiner!

Her deler Ingrid Aarrestad Østang hvordan hun klarte å selge sin første artikkel noensinne, samt hva hun har fått til etterpå. La deg inspirere 🙂


Ingrid jobbet som saksbehandler i UDI og som prosjektkoordinator i Kirkens Bymisjon før hun tok Bli magasinjournalist-kurset og begynte som frilansskribent.

Nå er hun blant annet blitt publisert i VG Helg, Dagbladet, KK og Se og Hør og har fått reise til Marokko og New York for å gjøre intervjuer med kjendiser.

Hvordan solgte du din første artikkel, og hvor lenge etter kurset skjedde det?

Jeg skrev min første artikkel i løpet av Bli Magasinjournalist-kurset som jeg begynte på i mars 2014. Da siste modul var ferdig, hadde jeg en fiks ferdig sak, som jeg sendte til forskjellige magasiner med en gang kurset var over.Til hvilket magasin, og hva var vinklingen?

KK kjøpte saken min. Tittelen var opprinnelig ”Bli bevisst din indre kritiker”, men KK endret det til ”Befri deg fra din indre kritiker”.

Hvem intervjuet du, og hvordan opplevde du det?

Jeg intervjuet en psykolog, en psykiater og en coach. Jeg syntes det gikk veldig greit å intervjue dem. Jeg er vant til å intervjue mennesker gjennom mitt tidligere arbeid i UDI, så det gikk veldig fint.

Hvordan fikk du det til? Hva konkret gjorde du, og hvem kontaktet du?

Jeg gjorde det jeg lærte på kurset til Vivian. Jeg fulgte hver modul i kurset, fikk tilbakemeldinger på idéen og saken, og pitchet den deretter til de bladene jeg tenkte ville være relevante. Noen blader sa nei, men KK sa ja.

Hvordan føltes det å se saken sin på trykk?

Det føltes veldig bra! Jeg liker å sprenge grensene mine, og det var det jeg gjorde ved å få min første sak på trykk. Jeg har nok tenkt at det er veldig vanskelig å få en sak på trykk i et magasin, men så utfordret jeg den tanken, brukte alle metodene jeg hadde lært og prøvde meg. Og så var det ikke så vanskelig likevel 🙂

Hva var det viktigste du lærte på Bli magasinjournalist-kurset som førte til at du fikk det til? Nevn tre ting.

1. Vivian viste oss helt konkret hvordan vi bygger opp en salgbar sak. Det var det viktigste hun lærte meg.

2. At det er lov å ha sin egen skrivestemme.

3. En mengde med viktige tips om alt en frilanser trenger å vite for å lykkes.

4. Pluss at jeg vil si at Vivians positivitet og raushet også spilte inn.

Har du solgt flere artikler siden da? Om hva og til hvem?

Ja, jeg har solgt mange saker siden den gang!

Jeg solgte først inn en annen sak til KK. Den het ”Addicted to You. Er du avhengig av andre for å føle deg verdifull?”

Jeg solgte inn tre saker om Pål Anders Ullevålseter, etter at jeg var med ham til Marokko i ni dager på et løp han gjorde der. Den ene av sakene ble solgt til Dagbladet og sto på trykk julaften på Dagbladet Pluss og en kortversjon i selve avisen. De andre sto i bladet Bike og MC Avisa.

Jeg solgte også inn en sak til VG Helg om artisten Tooji.

Jeg har solgt flere saker om kunstnerne Vebjørn Sand, Aune Sand og Marianne Aulie. Sakene har stått på trykk i Se og Hør (der kommer det flere framover), bladet ”Det skjer i Lørenskog” og på www.visithvaler.no. Jeg fikk også reise til New York for å intervjue dem!

Jeg har hatt flere saker på trykk i Magasinet Visjon, blant annet om psykisk helse og kundalini yoga. Det kommer flere av mine saker der fremover.

Jeg solgte en sak om slyngetrening til ”Vi over 60” (ja, det gjelder å bruke fantasien og skape gode vinklinger, noe du lærer i Bli magasinjournalist-kurset!)

Jeg er også blitt journalist for Visit Hvaler og har skrevet en haug med saker for dem. De ligger på nett, og mange av dem er også å finne i årets ”Østfold Ferie- og hyttemagasin”.

Jeg sommerjobbet litt for Se og Hør i sommer.

– Jeg gjorde bare det jeg lærte på kurset til Vivian. Jeg fulgte hver modul i kurset, fikk tilbakemeldinger på saken og pitchet den deretter til de bladene jeg tenkte ville være relevante, sier fersk frilansskribent, Ingrid Aarrestad Østang

Har du 3 gode tips til andre som vil gjøre det samme?

– Tør å slippe litt på kontrollen i livet! Jeg erfarer igjen og igjen at det er når jeg slipper kontrollen at magien i livet begynner å skje. (Merk deg: Slipper du på kontrollen, må du tåle å ikke vite noe av hva som skjer rundt neste sving. Det kan være utfordrende for mange.)

– Begynn med å skrive om noe du er interessert i.

– Vær nysgjerrig og åpen, ta noen sjanser og se hva som skjer.

Her kan du lese alt om Bli magasinjournalist-utdanningen som ga Ingrid en ny karriere!


Comments


bottom of page