top of page
Keyboard and Mouse

TEAMET VED JOURNALISTSKOLEN

Vivian Songe.1000x667.jpg

Vivian Songe

Grunnlegger og kurskreatør

Vivian er kvinnen bak Bli magasinjournalist Premium og grunnlegger av Journalistskolen. Etter å ha gjennomført Journalisthøgskolen i Oslo i 2001 med skriftlig reportasje som fordypning, begynte hun å jobbe som frilansjournalist for en rekke magasiner i Hjemmet Mortensen (nå EgmontHM) og Aller. Hun gikk siden videre til å bli desker, redaksjonssjef og redaktør for flere av dem. I løpet av 20+ år har hun jobbet frilans for minst 30 ulike magasiner og aviser, inkludert Dagbladet Reise, Aftenposten K, Kamille, KK, Det Nye, ShapeUp, Henne, Elle, Bedre Helse, Foreldre & Barn og Allers. Hun har også vært informasjonssjef og pressemedarbeider i Kagge og Gyldendal, samt medforfattet tre bøker.

lasse.jpg

Lasse Lønnebotn

Magasinekspert og kursmentor

Lasse er frilansjournalist, portrett­- og reportasjeekspert. Han har 20 års erfaring fra magasin-­ og mediebransjen, både som frilansjournalist, featurejournalist, frilansredaktør og portrettør. Han jobber blant annet for VG Helg, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Stella, Costume, KK, TV&Film, Motor og teatermagasiner som ON! og Det Norske. Han gjør dessuten portrettintervjuene i Dine Penger på fast basis og har skrevet boken "En halv meter lavere. Et hode høyere" med Martin Bakkejord. 

IMG_2457_edited.jpg

Lotta Brunmark

Utdanningsleder

Lotta er leder for utdanningene ved Journalistskolen i Norge og Journalistakademien i Sverige. I tillegg er hun hovedmentor for Journalistakademien, og har hjulpet våre svenske deltakere med å få sine artikler på trykk i over hundre svenske magasiner og aviser. Lotta snakker engelsk, tysk og italiensk flytende (og er ganske god på norsk også). I tillegg til å være journalist er hun en erfaren copywriter, prosjektleder og språkkonsulent og kan alt om hvordan du pitcher og selger en artikelidé. Lotta elsker å undervise og se folk utvikle seg og vokse, både som skribenter og som mennesker. Du møter henne i våre gratiswebinarer i Norge.

Anette med magasiner_edited.jpg

Anette Skonseng

Tidligere student og frilansjournalist

Anette hadde alltid elsket å skrive, men hadde ingen erfaring med journalistikk før hun tok utdanningen Bli magasinjournalist Premium i 2017. Sin aller første artikkel solgte hun til Aftenposten Vitenskap kort tid etter fullført utdanning, og så begynte snøballen å rulle. De to neste sakene solgte hun til KK og Aftenposten Historie. Hun har også skrevet for Vi Menn, Aftenposten Innsikt, Aftenposten Junior, Magasinet Plot, Kamille, Familien, Tara, Første Steg (Utdanningsforbundet), Bodø i Vinden m.fl. I 2018 sa hun opp sin faste jobb som pensjonsveileder for Nav og ble frilansjournalist på heltid.

Erik Eikehaug.jpeg

Erik Eikehaug

Forfatter og kursmentor

Erik har en bachelor i nordisk litteratur fra Universitetet i Oslo og en Master of Creative Writing and Publishing fra Kingston University, London. Den kritikerroste «James Franco spytter når han snakker» kom på Gyldendal i 2017. Han var også skyggeforfatter for boka til Victor Sotberg, Bare Victor. Boken ble nominert til Bokslukerprisen 2021/2022. Eriks nyeste roman, Skatten og Tyven, fikk Vestfold og Telemarks Litteraturpris.

Gry Strømme.jpg

Gry Dingsør Strømme

Forfatter og kursmentor

Gry har en bachelor i film, TV og musikk fra London, samt studier i psykologi og statsvitenskap. Hun har gått Aschehougs forfatterskole og deltatt i utvikling av nye dramaformater i Rubicon TV. Hun utvikler også en TV-serie for ungdom, basert på boken Skitten Snø av Mahmona Khan. Hun har fullført en Master of Creative Writing ved University of Oxford. Høsten 2020 ga hun ut romanen Under samme sol. Hun skriver også kronikker for publikasjoner som Samtiden, Morgenbladet og Klassekampen.

Bilde-av-Maren.jpeg

Maren Engelschiøn

Forfatter og kursmentor

Maren har bakgrunn som sjefredaktør, redaktør, journalist og frilansjournalist fra en rekke magasiner. Hun har dessuten en Master of Arts fra University of Minnesota School of Journalism and Mass Communication. Før dette studerte hun litteratur, kreativ skriving og kunst. Debutromanen "En del av meg" kom på Cappelen Damm i 2016 og fikk terningkast 5 i Dagbladet.

371547507_1422759378303031_4670591633175663250_n (1).jpg

Sandra Wijkander

Kurskoordinator og support

Sandra er vår svenske kurskoordinator og teknisk support ved Journalistskolen. Hun vokste opp i Sverige, men har bodd i ti år på en liten øy i Middelhavet som heter Malta.  Sandra har jobbet som alt fra makeupartist til dumplingkokk. Hun har jobbet innen CRM og tilknytning. Hun har også eid en klesbutikk og vært med på å bygge opp en stor kundeservice – helt fra scratch. Hun befinner seg ofte i lederstillinger og har de siste årene valgt å være sin egen sjef ved å frilanse. En rød tråd gjennom alle disse eventyrene er at Sandra elsker å gi en eksepsjonell kundeopplevelse.

Hilde Beate Berg_portrett-kopi.png

Magasinekspert og hovedmentor

Hilde er utdannet medieviter med 20 års erfaring fra kjente magasiner og nyhetstjenester som KK, Kamille, ELLE interiør og NRK. Hun har både vært redaktør i KK og artikkelredaktør i Kamille, så hun har solid erfaring fra "den andre siden av bordet". Hun har også vært sjefredaktør for Aller Medias kvinneportefølje, med ansvar for KK, Henne og STYLEmag. Hun jobber også som mental trener og NLP Coach. Hun har nylig skrevet en bok der hun intervjuet blant andre Olav Thon, Stein Erik Hagen, Marit Bjørgen og Kjetil André Aamodt.

Hanna Nordberg_portrett.jpeg

Hanna Norberg

Magasinekspert og kursmentor

Hanna Norberg har Bachelor i journalistikk fra Høgskulen i Volda og Master i journalistikk fra Universitetet i Oslo. Hun har nærmere 20 års erfaring fra norsk presse, blant annet som frilansjournalist for Dagbladet Magasinet, D2 (DNs helgemagasin), VG Helg, A-magasinet, Stella, Det Nye, KK, Ute og en rekke andre magasiner. Hun har også jobbet som desker (redigerer) i Dagbladet og D2, og er derfor vant til å gi tilbakemelding på tekster. Hanna har gitt ut fire bøker på Kagge Forlag, blant annet turboken «Oslove» og barneboken «Kon-Tiki». Sammen med Aina Kristiansen drev hun bloggen stakkarsoss.no med bilder fra Oslo. I 2015 fikk de Oslo bys kunstnerpris for bloggen.

tl.webp

Vibeke Montero

Reise- og fotojournalist

Vibeke er en av Norges beste og mest anerkjente reise- og fotojournalister. Hun leverer artikler til magasiner og aviser som Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn, Tara, Tara Frisk, Vagabond, Aftenposten og VG. Hun har også jobbet som faglærer på fotolinjen ved Sogn Videregående skole og er medgründer av en av Norges største reiseblogger, Bortebest.no. Kanskje du har sett henne på God Morgen Norge, der hun ofte brukes som reiseekspert?

Randi Fuglehaug.jpeg

Randi Fuglehaug

Forfatter og kursmentor

Randi har journalistutdanning fra Høgskolen i Volda og har jobbet mange år i Dagbladet som journalist, redaktør for magasinet FREDAG og som utenrikskorrespondent i New York. Hun jobber med tv-produksjon og skriver sakprosa og skjønnlitteratur for voksne og barn. Hun ga ut Papelina i 2017 og «Skalla» og «Alt vel med mor og barn – historier om fødsel» i 2018. Den siste tiden er hun dessuten blitt en skikkelig litterær superstar! Sammen med Anne Gunn Halvorsen skriver hun ungdomsserien «Halve Kongeriket». Første bok, «Arvingen», fikk Uprisen for beste ungdomsbok i 2020 og kom på skjermen som Netflix-filmen «Royalteen» i 2022. Forfatterduoen har så langt gitt ut fire bøker i serien, som er solgt til 10 land.

Synne Lea.jpg

Synne Lea

Forfatter og kursmentor

Synne har utdanning fra Norsk Barnebokinstitutt (NBI) med fordypning i scenetekst. Debuten hennes, «Alt er noe annet» (2003) fikk strålende mottakelse. «Nattevakt» (2016) ble nominert til både Brageprisen og Kritikerprisen. Flere av bøkene hennes er oversatt og solgt til andre land. Synne har også fulgt studenter ved Norsk Barnebokinstitutts forfatterutdanning over 7 år.

Ingrid Melfald Hafredal.jpg

Ingrid Melfald Hafredal

Forfatter og kursmentor

Ingrid har gått forfatterstudiet i Bø og debuterte med romanen "Omveier" i 2013. "Harehjerte" er hennes andre roman. Ved siden av å være forfatter jobber hun som skjønnlitterær oversetter og forlagskonsulent. Ingrid er opptatt av språk, stemme og sanselighet når hun skriver. Tilbakemeldingene hennes har ført til mang en AHA-opplevelse hos våre kursdeltakere.

marie michaelsen

Marie Michaelsen

Kurskoordinator og SoMe-ansvarlig

Marie er vår kurskoordinator og SoMe-ansvarlig. Hun har en bachelorgrad i sosialantropologi og et årsstudium i reiselivsledelse. Hun har studert både i Norge, USA og Brasil, og siden 2018 har hun hatt sin egen nettbedrift. Hun har stor interesse for språk og underviser i norsk som fremmedspråk.

roy moss

Roy Moss

Markedssjef

Roy er digital markedsføringsnerd, nettkursekspert og medgründer av Journalistskolen. Han har vært med siden starten i 2013 og har ansvaret for markedsføringen. Han står også bak utdanningsinstitusjonen Inspiro Academy. 

bottom of page