top of page
Keyboard and Mouse

OFTE STILTE SPØRSMÅL

 • Hva er Bli magasinjournalist?
  Norges første og eneste utdanning i frilans- og magasinjournalistikk! En profesjonaliseringsutdanning som gir deg umiddelbar tilgang til et helt nytt og spennende yrke: Magasinjournalist. Kvinnen bak utdanningen er Vivian Songe, som har over 20 års erfaring fra magasinbransjen i ulike roller. Hun har med seg et superteam fra innsiden av bransjen som alle har lang og solid erfaring fra ulike publikasjoner. Vi har holdt på med kursing av nye skribenter siden 2013 og har veldig gode resultater. Se alt om utdanningen her: https://journalistskolen.no/bmj-premium
 • Hva gjør en magasinjournalist?
  En magasinjournalist skriver reportasjer av ulike slag for magasiner og aviser. I motsetning til nyhetsjournalister, løper vi ikke etter dagens forgjengelige aktualiteter. Vi går i dybden på alle slags tema og presenterer dem i et spennende, lesbart og attraktivt format. Du finner typiske magasinartikler i alle typer magasiner, som f.eks. Kamille, KK, Foreldre&Barn, Bonytt, Rom 123, Ditt Bryllup, Tara, Vi over 60, Vi Menn, Ren Mat, Norsk Ukeblad, Psykisk Helse, Ledernytt osv – samt i avismagasiner som Dagbladet Magasinet, VG Helg, D2 og lignende. Du kan skrive om alle slags tematikker du kan tenke deg, alt fra reise, mat, selvutvikling, trening og helse til vitenskap, politikk, motor og pedagogikk. Det finnes nisjer for det aller mest her i verden. Hva er DU interessert i?
 • Kan man begynne å jobbe som journalist etter å ha tatt utdanningen?
  Ja! Det kan du. Vi har massevis av tidligere deltakere som har gått rett ut i et nytt yrke etter utdanningen. Journalistikk er nemlig et såkalt fritt yrke, noe som betyr at du ikke må ha en akademisk grad for å sette i gang. I denne utdanningen lærer du alt du trenger å vite for å komme inn i bransjen som en proff.
 • Hvor mange har tatt utdanningen før?
  Nå er det over 2000 som har tatt utdanning hos oss, og de har helt overveldende resultater! De har hatt hundrevis av artikler på trykk i minst 200 ulike magasiner og aviser. Se noen eksempler på artikler de har hatt på trykk her: https://journalistskolen.no//studentartikler/
 • Får jeg et diplom?
  Ja, det får du! Etter å ha fullført alle modulene i utdanningen og levert din eksamensbesvarelse. Det ser slik ut:
 • Hva koster det å delta på Bli magasinjournalist?
  Vår utdanning varer i 16 uker. Det gir (minst) like mye yrkesverdi som en utdanning til flere hundre tusen kroner. Hos oss får du umiddelbar mulighet til å utøve et nytt yrke for kun kr 35 000,-
 • Tilbyr dere delbetaling?
  Ja, det gjør vi! Vi har en super avtale med finansieringspartneren Riverty, som gjør at du kan velge å dele opp betalingen i 3-36 måneder, alt etter hva som passer deg best.
 • Når åpner påmeldingen?
  Vi kjører som regel utdanningen 2-3 ganger i året – vinter, vår og høst. Påmeldingen åpner noen uker i forkant. Se alt om utdanningen her: https://journalistskolen.no/bmj-premium Skriv til oss på team@journalistskolen.no om du har spørsmål :-)
 • Kan jeg få utdanningen dekket av NAV?
  Ja, vi har hatt mange deltakere som har fått dekket studieavgiften hos NAV som et ledd i utdanning og arbeidstrening. Ta gjerne kontakt med oss på team@journalistskolen.no hvis du lurer på noe angående dette.
 • Det står at det er begrenset antall plasser. Hvor mange er det?
  Vi har inntil 50 plasser i hver runde av Bli magasinjournalist Premium. Og de fyller seg alltid raskt opp, så det lønner seg å være kjapp!
 • Hva er forskjellen på gratiskurset i magasinjournalistikk og den betalte utdanningen Bli magasinjournalist?
  I gratiskurset får du noen veldig nyttige og innsiktsfulle råd som du kan begynne å bruke med en gang, mens i Bli magasinjournalist lærer du alt du trenger for å skrive og selge artikler til magasiner og aviser som frilansjournalist. Gratiskurset skummer overflaten av alt det du vil lære om i hovedprogrammet. Det er som om du lærer å sy en gryteklut i gratiskurset, og så lærer du å sy en fantastisk designerkjole i selve programmet, med alle detaljer, teknikker og maler som proffene bruker. ​ Bli magasinjournalist er rett og slett en hel utdanning der du lærer alt du trenger å vite for å begynne å skrive artikler til magasiner og aviser som profesjonell journalist, på 16 uker. Du får det beste både fra formell journalistutdanning, erfaring fra virkeligheten og insider-metodene til proffene på feltet. Noe av det unike ved å ta denne utdanningen er blant annet at du får svar på alle spørsmål du har og kyndig profesjonell hjelp. Du kan sende inn idéer, pitcher og tekster direkte og få hjelp til alle trinn på veien. Vi har både online-webinarer og skriftlige spørretimer flere ganger i løpet av programmet, slik at du har tilgang til proff coaching i klassekontekst. Du lærer blant annet å dekode ethvert magasin i praksis, slik at du når magasinets målgruppe. Du lærer alt som trengs for å skape idéer og vinklinger som treffer, du lærer intervjuteknikker, researchmetoder, etikk, pitching og hvordan du setter artikkelen sammen i praksis, samt hvordan du skal tjene penger og ta deg betalt. På kjøpet får du bli med i et stort nettverk at frilansere som inspirerer og hjelper hverandre i vår lukkede Facebook-gruppe – til evig tid. Tidligere deltakere sier det er den beste investeringen de noensinne har gjort! Mange sier at selv om de hadde store forventninger, så overgår utdanningen disse. De sier at de ikke ser på det å skrive på samme vis som før. De føler seg flere hakk proffere og har mer selvtillit. Og så selger de jo artikler som bare det. Tusenvis er solgt til over 200 ulike magasiner og aviser.
 • Får vi studiepoeng med Bli magasinjournalist?
  Nei, denne utdanningen er privat og innebærer ikke studiepoeng som på høyskoler. Da måtte vi gjort om på for mye på formatet, og det er nettopp formen og måten innholdet er lagt opp på i denne utdanningen som skaper en slik enorm suksess hos deltakerne. Vi har massevis av levende beviser på at metoden funker. Deltakerne har vært på trykk i over 200 magasiner etter utdanningen, med tusenvis av artikler. Denne utdanningen gir deg rett og slett nøyaktig det du trenger for å starte en karriere som journalist: Alle innside-hemmelighetene, verktøyene, oppskriftene og måten å jobbe profesjonelt på fra journalister som har vært i felten i 20+ år. Det som teller i denne bransjen er nemlig produktet du leverer! Artikkelen du finner idéen til, former og skriver. Studiepoeng er det ingen i bransjen som bryr seg om i praksis, så lenge du kan skrive og levere en super sak. Du lærer alle skrittene for å komme dit i denne utdanningen.
 • Hvor mye tid må jeg beregne på Bli magasinjournalist?
  Selve materialet – å se videoene – kan du nok beregne cirka 1-2 timer på per modul. Så er det live-webinarer og timer med skriftlige spørsmål og svar i den lukkede Facebook-gruppa (se undervisningsplanen for mer informasjon). Du velger om du er med på alt eller ikke. Vi anbefaler å være med på webinarene, enten live eller i opptak. Ettersom du nå har 16 uker på deg til å fullføre programmet i vår Premium-versjon, så vil du ha massevis av tid til hver modul, øvelse og tekst. Du kan velge å konsentrere det til full innsats i noen uker, med noen timer hver uke, eller spre det utover i 4 måneder.
bottom of page