Keyboard and Mouse

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hva er Bli magasinjournalist-kurset?


Norges første og eneste utdanning i frilans- og magasinjournalistikk! Et profesjonaliseringskurs som gir deg umiddelbar tilgang til et helt nytt og spennende yrke: Magasinjournalist. Kvinnen bak kurset er Vivian Songe, som har 20 års erfaring fra magasinbransjen i ulike roller. Hun har med seg et superteam fra innsiden av bransjen som alle har lang og solid erfaring fra ulike publikasjoner. Vi har holdt på med kursing av nye skribenter siden 2013 og har veldig gode resultater. Se alt om kurset her: https://journalistskolen.no//bmj/
Hva gjør en magasinjournalist?


En magasinjournalist skriver reportasjer av ulike slag for magasiner og aviser. I motsetning til nyhetsjournalister, løper vi ikke etter dagens forgjengelige aktualiteter. Vi går i dybden på alle slags tema og presenterer dem i et spennende, lesbart og attraktivt format. Du finner typiske magasinartikler i alle typer magasiner, som f.eks. Kamille, KK, Foreldre&Barn, Bonytt, Rom 123, Ditt Bryllup, Tara, Vi over 60, Vi Menn, Ren Mat, Norsk Ukeblad, Psykisk Helse, Ledernytt osv – samt i avismagasiner som Dagbladet Magasinet, VG Helg, D2 og lignende. Du kan skrive om alle slags tematikker du kan tenke deg, alt fra reise, mat, selvutvikling, trening og helse til vitenskap, politikk, motor og pedagogikk. Det finnes nisjer for det aller mest her i verden. Hva er DU interessert i?
Kan man begynne å jobbe som journalist etter å ha tatt kurset?


Ja! Det kan du. Vi har massevis av tidligere deltakere som har gått rett ut i et nytt yrke etter kurset. Journalistikk er nemlig et såkalt fritt yrke, noe som betyr at du ikke må ha en spesiell utdanning for å sette i gang. I dette kurset lærer du alt du trenger å vite for å komme inn i bransjen som en proff.
Hvor mange har tatt kurset før?


Nå er det over 1500 som har tatt kurset, og de har helt overveldende resultater! De har hatt hundrevis av artikler på trykk i minst 140 ulike magasiner og aviser. Se noen eksempler på artikler de har hatt på trykk her: https://journalistskolen.no//studentartikler/
Får jeg et kursbevis?


Ja, det får du! Det ser slik ut:
Hva koster Bli magasinjournalist-kurset?


Vår miniutdanning varer i 8 uker + en bonusuke, og inkluderer en LIVE-dag på nett. Det gir like mye yrkesverdi som en utdanning til 300 000 kroner. Du får umiddelbar mulighet til å utøve et nytt yrke for kun kr 19 700,- (koronapris)
Tilbyr dere delbetaling?


Ja, det gjør vi! Vi har en super avtale med finansieringspartneren AfterPay, som gjør at du kan velge å dele opp betalingen i 3-36 måneder, alt etter hva som passer deg best.
Når kommer neste kurs?


Vi kjører som regel kurset 2 ganger i året – i september og i februar/mars. Noen ganger vil en ekstra runde settes opp i mai i tillegg. Påmeldingen åpner 1-2 uker i forkant. Følg med på nettsiden vår, eller sett deg på ventelista for neste kursrunde, så du er sikker på å få plass. Du vil da få beskjed på mail så fort påmeldingen åpner. Se alt om kurset her: https://journalistskolen.no/bmj/ Skriv til oss på team@journalistskolen.no om du har spørsmål :-)
Kan jeg få kurset dekket av NAV?


Ja, vi har hatt mange deltakere som har fått dekket hele kursavgiften hos NAV som et ledd i utdanning og arbeidstrening. Ta gjerne kontakt med oss på team@journalistskolen.no hvis du lurer på noe angående dette.
Det står at det er begrenset antall plasser. Hvor mange er det?


Vi pleier å sette av 50 plasser for hver kursrunde. Og de fyller seg opp raskt!
Hva er forskjellen på gratiskurset i magasinjournalistikk og det betalte kurset Bli magasinjournalist?


I gratiskurset får du noen veldig nyttige og innsiktsfulle råd som du kan begynne å bruke med en gang, mens i Bli magasinjournalist lærer du alt du trenger for å skrive og selge artikler til magasiner og aviser som frilansjournalist. Gratiskurset skummer overflaten av alt det du vil lære om i hovedkurset. Det er som om du lærer å sy en gryteklut i gratiskurset, og så lærer du å sy en fantastisk designerkjole i selve kurset, med alle detaljer, teknikker og maler som proffene bruker. Bli magasinjournalist er rett og slett en hel utdanning der du lærer alt du trenger å vite for å begynne å skrive artikler til magasiner og aviser som profesjonell journalist, på 8 uker + 1 bonusuke. Du får det beste både fra formell journalistutdanning, erfaring fra virkeligheten og insider-metodene til proffene på feltet. Noe av det unike ved å ta kurset er blant annet at du får svar på alle spørsmål du har og kyndig profesjonell hjelp. Du kan sende inn idéer, pitcher og tekster direkte og få hjelp til alle trinn på veien. Vi har både 2 timer med online-webinar og 2 timer med skriftlige spørretimer flere ganger i løpet av de 9 ukene, slik at du har tilgang til proff coaching i klassekontekst. Du lærer blant annet å dekode ethvert magasin i praksis, slik at du når magasinets målgruppe. Du lærer alt som trengs for å skape idéer og vinklinger som treffer, du lærer intervjuteknikker, researchmetoder, etikk, pitching og hvordan du setter artikkelen sammen i praksis, samt hvordan du skal tjene penger og ta deg betalt. På kjøpet får du bli med i et stort nettverk at frilansere som inspirerer og hjelper hverandre i vår lukkede Facebook-gruppe – til evig tid. Tidligere deltakere sier det er den beste investeringen de noensinne har gjort! Mange sier at selv om de hadde store forventninger, så overgår kurset disse. De sier at de ikke ser på det å skrive på samme vis som før etter kurset. De føler seg flere hakk proffere og har mer selvtillit. Og så selger de jo artikler som bare det. Tusenvis er solgt til 140 ulike magasiner og aviser.
Får vi studiepoeng med Bli magasinjournalist-kurset?


Nei, denne utdanningen er privat og innebærer ikke studiepoeng som på høyskoler. Da måtte vi gjort om på for mye på kursformatet, og det er nettopp formen og måten innholdet er lagt opp på i dette kurset som skaper en slik enorm suksess hos deltakerne. Vi har massevis av levende beviser på at metoden funker. Deltakerne har vært på trykk i minst 140 magasiner etter kurset, med tusenvis av artikler. Denne utdanningen gir deg rett og slett nøyaktig det du trenger for å starte en karriere som journalist: Alle innsidehemmelighetene, verktøyene, oppskriftene og måten å jobbe profesjonelt på fra journalister som har vært i felten i 20+ år. Det som teller i denne bransjen er nemlig produktet du leverer! Artikkelen du finner idéen til, former og skriver. Studiepoeng er det ingen i bransjen som bryr seg om i praksis, så lenge du kan skrive og levere en super sak. Du lærer alle skrittene for å komme dit i dette kurset.
Hvor mye tid må jeg beregne på Bli magasinjournalist-kurset?


Selve kursmaterialet – å se videoene – kan du nok beregne cirka 1-2 timer på per uke. Så er det 2 timer med live-webinar nesten hver uke og 2 timer med skriftlige spørsmål og svar i den lukkede Facebook-gruppa. Du velger om du er med på alt eller ikke. Vi anbefaler å være med på webinarene i alle fall. Det vil si at 4 timer per uke bør du nok beregne, noen ganger mer. I to av ukene er fokuset å jobbe med selve artikkelen, intervjue eksperter osv, så da kommer det veldig an på hvor store ambisjoner du har og hva slags artikkel du satser på.