top of page
  • Forfatterens bildeVivian Songe

Fra null erfaring til magasinproff!

Michelina Garces trodde ikke det var mulig at hun, uten skriveerfaring eller innsikt i magasiner, kunne selge profesjonelle artikler etter kurset. Men så endte hun jammen opp som frilansjournalist på fulltid! - Friheten og fleksibiliteten som følger med det å jobbe som frilansskribent er verdt utrolig mye for meg, sier hun.

Michelina har siden Bli magasinjournalist-kurset skrevet og solgt artikler til mange forskjellige magasiner, som Det Nye, Mann, Kamille, VG Reise, Dagbladet Reise, Foreldre & Barn og Norsk Ukeblad. Her forteller hun om sin forvandling fra skrivedrømmer til proff journalist.

Ingen erfaring fra før


Da jeg meldte meg på kurset til Vivian i 2013, hadde jeg ingen erfaring eller utdannelse innen journalistikk eller annen tekstproduksjon. Men jeg hadde alltid hatt et sterkt ønske om å skrive, og prøvde meg litt halvhjertet på reiseblogging.


Egentlig var det med tanke på bloggen jeg meldte meg på kurset, for jeg trodde ikke det var mulig at jeg, som knapt nok hadde bladd i et magasin de siste fem årene, skulle selge noen artikler.


Fikk napp på første forsøk etter kurset!


Jeg var veldig i tvil om jeg skulle melde meg på, for i utgangspunktet var jeg kjempeskeptisk til onlinekurs. Men jeg var også gravid med tvillinger og sykmeldt, og tenkte det kunne være fint å ha noe å gjøre.


I løpet av kurset fikk jeg mer og mer tro på at jeg kunne lære å skrive artikler, og at det faktisk går an å tjene penger på å skrive.


Etter å ha gått gjennom alle modulene og gjort oppgavene som fulgte med, satt jeg igjen med en ferdig artikkel.


Den handlet om å reise langt med små barn - «Slik unngår du baby jetlag». Jeg tenkte at «jeg må jo i hvert fall prøve å selge den», og både gleden og overraskelsen var stor da jeg faktisk fikk napp hos Foreldre.no!


Hadde ikke trodd dette var mulig


Etter det har jeg solgt artikler til mange ulike magasiner, som Det Nye, Mann, Kamille, VG Reise, Dagbladet Reise, Foreldre & Barn og Norsk Ukeblad.

Det jeg liker aller best er å skrive reiseartikler, og jeg har hatt reisesaker på trykk i både Mann, Foreldre & Barn, Dagbladet Reise og VG Reise.


Det hadde jeg aldri trodd var mulig da jeg startet på dette kurset!


Friheten og fleksibiliteten er gull!


Nå jobber jeg fulltid som frilansskribent og skriver både artikler, content/salgsartikler og tar oppdrag innen oversetting.


Jeg hadde ikke erfaring med noe av dette før jeg begynte på Bli magasinjournalist-kurset.


I tillegg til alt jeg lærte i selve kurset, har jeg fått masse tips og nyttige kontakter i den lukkede gruppa for kursdeltakere. Alle hjelper hverandre, og det er et utrolig fellesskap.

Økonomisk har det vært gode måneder og dårlige måneder, men den friheten og fleksibiliteten som følger med det å jobbe som frilansskribent er verdt utrolig mye for meg!
Comentarios


bottom of page