top of page
  • Forfatterens bildeVivian Songe

Ida overrasket seg selv og andre med sin suksess

Ida Eliassen-Coker trodde det å lykkes i magasinbransjen var en uoppnåelig drøm, men etter kurset har hun gjort stor suksess. – Jeg tjener godt og elsker hver eneste dag!


Idas artikler er publisert i magasiner og aviser som Aftenposten, VG, Harvest, Stella, Kamille, KK, Tara, Foreldre & barn, Norsk Ukeblad og Kvinneguiden etter kurset. Og ikke minst: Hun har skapt et feministmagasin sammen med Sigrid Bonde Tusvik!Se alt om magasinet her:


Her forteller Ida selv hva hun fikk ut av Bli magasinjournalist-kurset:

Kurset ga meg verktøyene for å lykkes

Da jeg oppdaget Bli magasinjournalist-kurset hadde jeg akkurat bestemt meg for å satse som frilansjournalist. Kurset ga meg verktøyene til å lykkes.


Jeg hadde tatt noen studiepoeng i journalistikk i USA for rundt ti år siden da jeg oppdaget kurset.

Jeg hadde holdt på med en hel del andre ting i mellomtiden og hadde aldri turt å satse. ALLE frarådet meg å bytte yrke til journalist, spesielt frilansjournalist. Men jeg hadde bestemt meg, og Bli magasinjournalist-kurset kom som bestilt.


Jeg fikk konkrete tilbakemeldinger som hjalp meg videre

Jeg klarte nesten ikke å vente til det begynte og tok hver modul svært alvorlig. Jeg så alle videoene og gjorde alle oppgavene. Formatet var veldig lettfattelig og behagelig og innholdet var spennende og gøy.


Det var veldig motiverende å høre Vivians historier og fint å bli oppmuntret av henne når “hele verden” sa at det var en umulig jobb å leve av. Jeg får fortsatt alltid det samme spørsmålet når jeg forteller hva jeg jobber med: “Går det an å leve av det da?”

Det var veldig verdifullt å få konkrete tilbakemeldinger på ideene mine og på tekster. Jeg fikk også bekreftet at ideene jeg hadde var gode!


Artikkelmalen og bruk av vinkling var veldig nyttig å lære

En av de mest nyttige tingene jeg lærte på kurset var hvordan man bygger opp artikler med utgangspunkt i en mal som kan brukes om og om igjen.

Jeg visste fra før at vinkling er viktig for journalister, men gjennom kurset ble jeg enda mer bevisst på kraften i en god vinkling.


Vivian ga meg ekstra motivasjon og forsikret oss om at redaktørene ville høre fra oss. Det er også veldig viktig å ha i bakhodet når man skal sende ideene sine til mange og ikke gi opp. Stå-på-viljen min har lønnet seg gang på gang!


Facebook-gruppa for deltakerne som har tatt kurset er et uvurderlig nettverk som jeg har kontakt med daglig.


Har flere oppdrag enn jeg rekker over

Jeg har levert tekst og bilder på mange ulike tema til både Aftenposten, VG, Harvest, Stella, Kamille, KK, Tara, Foreldre & barn, Norsk ukeblad, Kvinneguiden og mange flere. Da jeg begynte for 4 år siden var dette helt urealistiske drømmer for meg. Men ikke nå lenger!


I dag jobber jeg som sjefredaktør, tjener godt og elsker hver eneste dag. Jeg vil anbefale kursene til Vivian Songe til alle som ønsker å jobbe som journalist!


I juni 2021 fikk Ida prisen Årets nyskaper fra Oslo redaktørforening. I august samme år ble Altså kåret til Årets magasin under utdelingen av Årets mediepriser.

Comments


bottom of page