top of page
  • Forfatterens bildeVivian Songe

Inger Lise har solgt over 100 artiklerHvem: Inger Lise Kontochristos, 41 år, frilansoversetter, frilansjournalist og språkgründer.


Når begynte du på Bli magasinjournalist-kurset? I 2013.

Hadde du noen skrivebakgrunn fra før? I så fall, hva? Jeg hadde jobbet endel år på heltid som frilansoversetter da jeg startet.


Hvor lenge etter kurset solgte du din første artikkel, til hvilket magasin og hva var tittel/vinkling? Jeg solgte temmelig umiddelbart min første artikkel til Kamille, som handlet om det å være "skanner". Altså en personlighetstype som er interessert i mange ting og har vanskelig for å velge. Men det behøver man heldigvis ikke!

Hvordan føltes det å se sin første sak på trykk? Jeg tenkte "shit, jeg kan faktisk gjøre mer av dette hvis jeg vil!"


Hvilke var de neste sakene du fikk på trykk, og i hvilke medier? Nevn noen eksempler. Jeg fikk mange historiske artikler publisert i Levende Historie og All Verdens Historie, en rekke saker (inkludert forsidesaker) for Widerøes flymagasin Perspektiv (her fikk jeg reise mye) og begynte etter hvert å skrive fast for Ledernytt, noe jeg gjør den dag i dag.


Hvor mange artikler har du solgt og til hvor mange magasiner, siden kurset? Jeg har solgt over hundre artikler til rundt 8 magasiner.


Hvilken er det mest spennende eller interessante saken du har gjort, og hvorfor? Definitivt oppdragene jeg etter hvert fikk fra Widerøes flymagasin Perspektiv, der de sendte meg på spennende turer rundt om i Norge!


Hvilken er den mest overraskende saken du har fått solgt?

Bli din egen slektsforsker, til Hjemmet :)
Har du gjort noe annet som en følge av kurset? Jeg har starta et lite forlag (som nå ligger på is inntil videre), og begynte å ta oppdrag som tekstforfatter.


Hva var det viktigste eller beste du lærte på kurset som førte til at du fikk det til? Teknikkene, kunnskapen og forståelsen av hvordan bransjen fungerer. Slapp å gjøre alle nybegynnerfeilene, dermed lyktes jeg raskere.


Hvordan har livet ditt endret seg siden du tok kurset, og hva har det betydd for deg? Det har gjort veldig mye for meg, siden jeg nå har vært frilansjournalist i fem år! Jeg elsker variasjonen mellom artikkeljobbing, oversetting og prosjektene mine som språkgründer :)


Har du 3 gode tips til andre som vil gjøre det samme? 1) Ta kurset. Definitivt! Du vet ikke hva du ikke vet. 2) Tenk numbers' game. Ha masse pitcher i omløp, så har du større sjanse for å få napp. 3) Purr på pitchene selv om du ikke hører fra redaksjonen – ikke tenk at de ikke vil ha saken din. Vær aktiv og "på", så får du flere oppdrag!

Comments


bottom of page