top of page
  • Forfatterens bildeVivian Songe

Ingrid fikk bloggsuksess etter Bli magasinjournalist-kursetMange lurer på om de kan bruke Bli magasinjournalist-kurset også til andre skriveprosjekter enn artikler. Svaret er at kurset er blitt brukt til å virkeliggjøre både bokskriving, bloggsuksess og å starte eget forlag.


Her forteller Ingrid Kristensen aka Donna Disco hvordan inspirasjon og kunnskap fra kurset pushet henne videre på uante skrivestier …


Ingrid skrev den nest mest leste saken på Kvinneguiden.no i 2015 og er tidvis på listen over Norges mest leste blogger.

– Jeg fant min unike skrivestemme i kurset og skjønte at den hadde verdi, sier hun.


– Det kanskje viktigste for meg var at jeg ble oppmerksom på hvordan jeg kunne søke etter min egen skrivestemme og verdien av den. Etter kurset startet jeg min egen blogg, der jeg kunne skrive så mye jeg ville uten å ha prestasjonsangst. Parallelt fulgte jeg med på den lukkede Facebook-gruppa til Bli magasinjournalist-kurset, som du automatisk får medlemskap i, og her fikk jeg noen vidunderlige støttespillere. Dette var gull for meg!


– En av de andre kursdeltakerne tipset meg om en skrivekonkurranse på Kvinneguiden.no, hvor jeg endte opp med å sende den artikkelen jeg hadde tenkt å bruke på Bli magasinjournalist-kurset. Og solemerke over alle solemerker – den ble en av de 10 finalistene! Vips, så hadde jeg solgt min første sak, sier hun.

Denne saken ble for øvrig den nest meste leste på Kvinneguiden.no i 2015:– En annen kursdeltaker tipset meg om at jeg måtte ta ned en sak rett etter at jeg la den ut på bloggen min og heller sende den til Kvinneguiden.no, da hun mente de ville være interessert i den. Det var de, og voila – nytt salg!

Fly me to the moon: Bloggsuksess, TV2 og SAS

Selve bloggen min bygger jeg ord for ord,og koser meg glugg i hjel både med skrivingen og de fantastiske tilbakemeldingene man får som blogger.Innimellom klyver lesertallene godt oppover på blogglisten.no (oversikt over de aller fleste toppbloggerne i Norge) og da blir det enda mer moro!

Jeg har blitt kontaktet av TV2.no som lurte på om de kunne dele et av innleggene mine, og det fikk de selvsagt. Det het “Hvorfor ringer ikke folk på døren hos hverandre lengre?”

SAS la et av innleggene mine som hovedsak på Facebook-siden sin med 1.200.000 følgere, og vips så var bloggen min Norges 31.mest leste blogg den dagen. (Fly me to the moon, SAS!)

Jeg har fått henvendelser fra en forfatter som skulle skrive bok om blogging, og ville bruke bloggen min som eksempel — og fra Bli magasinjournalist-deltakere som ville bruke innhold i bloggen min i artikler.


– Så tusen takk, Vivian, for inspirasjon som kickstartet et skriveeventyr som jeg satser på at bare er i startgropen. Jeg har fått en helt ny plattform å bygge videre på i forhold til eventuelle nye skriveprosjekter i fremtiden.


Spesielt med tanke på selvtillit i forhold til at jeg har en underholdende og aktuell skrivestemme.

Her er bloggen: Donnadisco.wordpress.com


Vil du også virkeliggjøre din skrivedrøm? Les alt om Bli magasinjournalist-utdanningen her.Comments


bottom of page