top of page
  • Forfatterens bildeVivian Songe

Merete fikk ny karriere i en alder av 59!


Merete Sillesen er en av våre tidligere kursdeltakere som har gjort stor suksess i magasinbransjen, uten noen erfaring fra før. Hun startet på Bli magasinjournalist-kurset i en alder av 59 og skriver nå rundt 60 artikler i året for ulike norske magasiner!


Hun skriver for eksempel for Hjemmet, Kamille, Norsk Ukeblad, Vi over 60, Foreldre og Barn, Ditt Bryllup, BabyDrøm, Foreldre.no, Kvinneguiden.no, Hundesport, Visjon og Helselosen.no

Har hun så en utdannelse innen journalistikk eller andre skrivefag? Nei! Som så mange av mine tidligere kursdeltakere som gjør suksess, har hun en helt annen bakgrunn.

Hun er utdannet hjelpepleier i spedbarn og barsel, samt at hun har vært sekretær. Hun har jobbet med og blant mennesker i alle aldre og med ulike utfordringer.

For 12 år siden startet hun sitt eget firma der hun begynte å skrive sanger og taler på bestilling. Dette gjør hun fremdeles, men nå er hun altså magasinjournalist størstedelen av tiden, og hun stortrives med det.

Merete forteller litt om hva kurset har betydd for henne:

«Jeg hadde aldri trodd at jeg, i en alder av 59 år, skulle skape meg en ny karriere som magasinjournalist – men det har jeg gjort. Jeg var ferdig med kurset i november og solgte mine fire første artikler i januar. Siden har det bare gått én vei!

Vivian er en meget inspirerende kursleder. Med en logisk og pedagogisk oppbygning er kurset lett å følge. Ikke minst er det morsomt. Jeg vil spesielt trekke frem webinarene, der Vivian svarer live. Ingen spørsmål er dumme, ikke for store, ikke for små. Vivian svarer tålmodig på alt, og her er det mye å hente. Dessuten er kursdeltakerne til stor nytte for hverandre.

Jeg selger nå i gjennomsnitt en artikkel per uke, ofte mer, noe som gir meg en betydelig høyere inntekt enn før. Jeg har fått et godt forhold til et par redaksjonssjefer, så pitchingen går mye enklere nå.

Det beste er at jeg, i stor grad, kan styre arbeidstid og -mengde selv. Denne fleksibiliteten gjør at jeg kan passe barnebarna lange perioder av gangen, bo utenlands store deler av året, og allikevel tjene gode penger.

Dessuten har det gjort noe med selvfølelsen min. Det er aldri for sent å lære noe nytt!»


Kommentare


bottom of page